I Festival Novel·la Bétera Histórica Noir

When

22, 23 i 24 de novembre de 2019

Where

Bétera (València)
Casa de Nebot

Concurs de Relat Curt

Inscriu-te

Inici

Bétera, municipi situat en la zona metropolitana de València, gaudeix d'una situació privilegiada: en la vessant sud de Sierra Calderona i a escassos quilòmetres del mar. Un enclavament que va atraure l'interés, al llarg dels segles, d'ibers, romans, musulmans… Interés que ara vol reeditar en ocasió de l'I Festival Històric Noir, iniciativa que busca ser un referent per a tots els autors i lectors de dos gèneres literaris -històric i negre- que es complementen a la perfecció perquè, les seues trames, estan esguitades d'elements comuns: lluites, intrigues, assassinats.   Una cita cultural obligada impulsada per l'Ajuntament de Bétera, a través de les Regidories de Cultura i de Turisme i Patrimoni, amb un doble objectiu: afavorir la lectura i el coneixement històric, així com la projecció del seu patrimoni artístic i dels seus costums.

Patromoni

El Castell és un dels exponents de la riquesa patrimonial de Bétera. En l'actualitat es troba en un procés de recuperació de la seua fisonomia originària.

Tradició

La Festa de les Alfàbegues o Festa Major és paradigma de permanència de les seues tradicions.

Cultura

Patrimoni i tradicions protagonistes en el Festival de Novel·la Negra Històrica, una nova aposta cultural de l'Ajuntament.

INTRODUCIÓ

Programa

(*) Programa sujeto a modificaciones.

22/11/2019 19:00

Apertura del Festival. Bienvenida a cargo de doña Elia Verdevío, Alcaldesa de Bétera.


22/11/2019 19:30

Joaquín Camps, Premio Azorín 2019, presenta su novela La Silueta del olvido.


23/11/2019 11:00

Taller de relato histórico, para jóvenes (16-17 años), impartido por la novelista Laura Martínez Belli, miembro de la Escuela de Escritores.


23/11/2019 13:00

Irene Vallejo, novelista, presentará su ensayo El infinito en un junco. Un recorrido por la vida del libro y de quienes lo han salvaguardado durante casi treinta siglos.


23/11/2019 14:00

Aperitivo con Guillermo Escribano: una oportunidad única para descubrir los secretos que encierra su última obra El misterio del umbral, cuya edición fue posible tras una exitosa campaña de micromecenazgo que el autor lanzó en la editorial Libros.com


23/11/2019 18:00

Ignasi Serrahima recupera la historia de Juan Sebastián Elcano, narrada en primera persona, en El mapa del fin del mundo, una de las mayores aventuras de la historia de la humanidad en su 500 aniversario: la primera vuelta al mundo.


23/11/2019 19:00

Daniel Fopiani presenta su novela La melodía de la oscuridad.


23/11/2019 20:30

Carlos Bardem, presenta su último libro Mongo Blanco.


24/11/2019 11:00

Gadea Fitera


24/11/2019 12:00

Jacinta Ramírez de Rodrigo: Las señoritas Lagarde


24/11/2019 13:00

Ana Griott: Cuentos y leyendas del Mediterráneo.


Universos de referencia

Qui va trencar motles i va tancar la boca a la crítica més hipòcrita va ser Umberto Eco amb “El nom de la Rosa”.
«A través d'una novel·la negra, la història arriba a moltes més persones. La novel·la negra és un cavall de Troia, serveix perquè la gent absorbisca coneixements històrics sense quasi adonar-se.» Ben Pastor
Guillermo de Baskerville, Bernie Gunther i Marco Didio de Falque són tres personatges, tres investigadors en èpoques molt dispars, capaces de conquistar l'atenció del lector en la resolució de les igualment diferents trames, la investigació dels successos i els mètodes emprats.

Concurs de Relat Curt

INSCRIU-TE ABANS DEL 3 DE MARÇ DE 2020

Relat per al concurs (Format PDF)

I Concurs de Relat Curt

El concurs de relat curt naix amb l'objectiu de promoure l'amor per la lectura i l'escriptura entre els més joves. També com una manera de descobrir nous talents literaris, tant a nivell local com nacional.

L'Ajuntament vol, a més, que aqueixos joves talents es convertisquen en ambaixadors de la riquesa patrimonial, artística, en definitiva, de les tradicions de Bétera.

Una activitat més del Festival pensada per a despertar les capacitats creatives dels més joves, els qui podran mostrar-les participant en el Concurs. Per a això és necessari dedicar uns pocs minuts a la lectura dels requisits exigits:

Bases del Concurs

1. Podran participar tots aquells que ho desitgen, qualsevol que siga la seua residència o nacionalitat, amb subjecció a les dues categories en funció de l'edat dels participants:
  • Categoria A: en edats compreses entre els 16 i els 18 anys, ambdues inclusivament.
  • Categoria B: en edats compreses a partir dels 18 anys d'ara endavant.


Llegir bases completes

Patrocinadors

Contactar

Escenari

Casa Nebot seran, en aquesta primera edició, el espai en el qual es desenvoluparan els diferents actes que integren el programa del Festival. En un futur, una vegada concloses les obres de condicionament que s'estan duent a terme, el Festival s'acomodarà també al Castell Palacio dels Boíl.

Espais Triats

Casa de Nebot

C/ Estació, 5 46117 Bétera (València)